Crinkle cookies – citron

Crinkle cookies – citron

Crinkle cookies – citron
Denne småkage faldt jeg over på nettet i en kakao udgave. Både datteren og jeg elsker dog citron, så vi var nød til at prøve  at tilpasse den med masser af citron. 

Ca. 40 stk
Du skal bruge:
3,5 dl sukker
1 dl raps olie
4 æg
1/2 tsk vaniljeekstrakt

Saften af 3 citroner 

Revet citron skal fra 1 udsprøjtet citron

9 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

2 dl flormelis

Fremgangsmåde:

Sukker, citronsaft, citronskal og olie røres i ca. 5 min.
Tilsæt et æg ad gangen. Pisk et par minutter mellem hvert æg.
Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk yderligere 4-5 minutter.


Bland mel, bagepulver og salt i en skål og vend æggemassen forsigtigt i.


Pas på med at vende det for meget – det skal blot samle sig.

Put lidt pasta farve i hvis du vil – så bliver de rigtig flotte. Jeg lavede den ene halvdel med gul farve og den anden med rød farve.



Tag en god stor tsk fuld dej og sæt den i flormelis. Brug 2 teskeer, så holder du hænderne fri af dejen

Rul forsigtigt kugler af dejen på ca. 2 cm i diameter i rigeligt med flormelis og sæt dem på bagepapir.

Citronudgaven flyder mere ud end kakaoudgaven, så du skal have lidt mere plads mellem kuglerne.

Bages i ovnen i 6 min. ved 175 grader.


Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *