En shoppingtur til Århus blev inspirationen til at få afprøvet bagels med fyld.
Jeg fandt opskrift på valdemaro.dk og de blev mega gode. Det er absolut ikke sidste gang jeg bager dem.
Du skal bruge:
3 dl vand
25 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
400-450 g mel
2 spsk olivenolie
1 sammenpisket æg
Fremgangsmåde:
Rør gær og sukker ud i vandet. Tilsæt olie, salt og 400 g mel. Ælt dejen godt igennem. Jeg bruger min røremaskine, men det kan sagtens gøres i hånden.
Kom dejen i en skål smurt med olie. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time.
Efter hævning kom dejen på meldækket bord og ælt den kort. Del dejen i 8 stykker.
Form bollerne og sæt dem på bagepapir. Kom olivenolie på hånden og pres din tommelfinger gennem midten af bollen. Udvid hullet lidt.
Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min.
Sæt en gryde over med vand. Klip bagepapiret rundt om bollerne.
Når vandet koger, kom bollerne i vandet med en hulske. Fjern papiret fra vandet.
Bollerne skal koge i 2 min.
Kom bollerne på bagepapir og udvid evt hullet forsigtigt. Pensel med æg og kom evt. Sesam, revet ost, græskar kerner eller hvad du nu har lyst til.
Bag bollerne i 18-20 min. ved 175 grader varmluft.
Her har vi fyldt bagels med laks, salat, pikant ost, pesto, avokado, frisk mozzarella og tomat.
Tips:
Hvis du gerne vil have en grov udgave, så udelader du sukker og skifter 300g af melet ud med grahamsmel. Tilføj frø, f.eks solsikke, hørfrø osv. og pensel med æggehvide.
Velbekomme