Bedstes svenske chokoladesnitter
Det her er en småkage som jeg kan huske fra min barndom. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at nappe endeskiverne, når de lige var kommet ud af ovnen.
Du skal bruge:
300 g mel
1 tsk bagepulver
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 spsk god kakao
1 æg
200 g smør
1 sammenpisket æg
Perlesukker
Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser. Smørret smuldres i melblandingen så det er helt findelt. (Jeg bruger røremaskinen til det).
Kom ægget i og kør dejen kort bare til den lige samler sig.
Del dejen i 3 lige store portioner. Rul hver til en pølse (ca en 5 kr i diameter).
Placer dejen på bagepapir og rul den ud.
Dejen pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker.
Bages i ovnen ved 175 g i 10 min.
Skæres straks i skrå snitter mens den er varm.
Afkøles og opbevares i tætlukket kagedåse.
Velbekomme