Black magic Kage
Denne kage har jeg nu set så mange gange på nettet, men kun smagt en enkelt gang. I forbindelse med byfest i vores skønne lille by, så var det tid til at få den prøvet af. Super nem og super lækker.
Du skal bruge:
Kagen:
4,5 dl hvedemel
5 dl sukker
2 dl kakao
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
2 æg
2,5 dl færdiglavet kaffe afkølet
2,5 dl mælk
1,25 dl raps olie
Chokolade mousse:
5 dl fløde
2 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser godt sammen. Tilsæt æg, kaffe, olie og mælk og rør det på lav hastighed til det er en glat dej. Den er ret tynd, så fortvivl ikke 😊
Beklæd din form med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca. 35-40 min ved 175 grader.
Jeg bagte min i en rund springform med 26 cm i diameter. Den fik 50 min. Stik i kagen for at sikre at der ikke hænger dej ved, inden du tager den ud af ovnen.
Kagen skal køles helt af.
Mousse:
Pisk alle ingredienser til en tyk mousse. Kom moussen på kagen og sæt den i køleskabet i min. et døgn.
Pynt den med lige det du har lyst til
Velbekomme
Hej Ulla. Den ser virkelig lækker ud den kage og jeg har tænkt mig at lave den til min søns føsdag her til nov.
Mit spørgsmål går ud på om du har nogen ide om det er den rette mængde til en kageform i M?
Mvh.
Christina
Hej Christina – jeg har ikke prøvet at lave kager i bogstav forme – men hvad er målene på den?
Vh
Ulla
Hej Ulla,
Har du skåret kagen igennem eller blot sprøjtet moussen ovenpå?
Hej
Jeg har blot sprøjtet ovenpå, men du kan sagtens lave et lag imellem – så ville jeg lave 1 1/2-2 x moussen for at der er nok. Vh Ulla
Knaser sukkeret ikke i moussen? Kan man godt piske det ud i kold fløde? Vh. Louise
Hej Louise
Undskyld det sene svar. Ja du pisker bare det hele sammen og sukkeret opløses fint, så den knaser ikke.
vh
Ulla
Hej – Tak for input – det skal ser naturligvis stå – det er hermed rettet. Vh Ulla
Hej – Jeg vil tro du kan bage den i helt det du ønsker. Det er svært at svare på hvor lang tid du skal bruge – jeg vil foreslå at du første gang prøver dig frem med først 20 min og så 5-10 min intervaller. Vh Ulla
Kan jeg lave bunden i forvejen og pynte på dagen ?
Hej
Undskyld det sene svar.
Det kan du godt – men den bliver bedst ved at du stiller den i køleskab med moussen på.
Frugt og pynt er bedst at du kommer på samme dag du skal bruge kagen.
Vh Ulla
Den sprøjepynt du har lavet. Hvad er det lavet af ?
Hej Helle
Den er lavet med stjerne-tyl og med den mousse som fremgår af opskrifte 🙂
Min mousse blev tydelig skilt Hvad kan jeg have gjort galt?
Hej Sabine. Det kan ske, hvis man kommer til at overpiske moussen. vh Ulla
Er det varmluft ?
Hej – ja, jeg bruger varmluft
Hej,
Jeg oplever ofte min mousse flyder ud. Har du et estimat på, hvor længe moussen skal piskes? Jeg er nemlig også bange for at overpiske den 🙁
Hej Rikke. Jeg har ikke prøvet at tage tid på piskningen, men skal jeg huske næste gang jeg laver den og så opdatere det i opskriften. Mindes ikke den tager længere tid end hvis du pisker en almindelig flødeskum og har ikke oplevet at denne her flyder ud.
Vh Ulla
Hej Ulla,
Helt ok – tak for svar 🙂
Vh Rikke.
Skal den stå i køleskabet i min. døgn ??
Hej – ja den har rigtig godt af at stå i køleskabet til dagen efter. Vh Ulla
Hej Ulla
Kan man lave moussen dagen før og evt. sætte den i køleskabet til dagen efter hvor kagen bages, og så først sprøjte moussen på, efter moussen har ligget i køleskabet et døgn?
Mvh Mathilde
Hej Mathilde – jeg tror den vil sætte sig for meget. Ideen med at samle kage dagen før, er at den står og trækker fugt og bliver lækker blød. Men lad mig endelig høre hvis du prøver det af. Vh Ulla
Hej Ulla
Hvis kagen skal spises torsdag aften, kan jeg så godt lave kagen tirsdag aften og stille den i køleskabet indtil?
Mvh.
Cecilie
Hej Cecilie
Det kan du godt. Men længere skal den nok heller ikke stå. Vh Ulla