Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

Jeg skulle sammensætte en menu til sønnens 18 års fødselsdag og faldt over denne på Valdemarsro. Har justeret lidt i opskriften og det er helt sikkert en keeper. Gæsterne tog også godt imod den heldigvis.

Du skal bruge:

1 blomkål

15 tørrede abrikoser

1 bakke bredbladet persille (2 store håndfulde)

1 bakke mynte (20-25 blade)

1 rødløg

1 pose ristede pinjekerner (kan også bruge peanuts eller cashewnødder)

Dressing:

8 spsk olivenolie

Revet frisk ingefær ( 2-3 cm)

3 fed presset hvidløg

Skal og saft fra 1 citron

2 tsk dijonsennep

4 tsk akaciehonning

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Blomkål deles i buketter og køres hurtigt i din foodprocessor, så størrelsen er ligesom riskorn.

Abrikoser, mynte, persille og rødløg køres også i foodprocessor til samme størrelse som blomkålen. Kom det i en skål og vend blomkålen i.

Ingredienserne til dressingen blandes sammen. Må gerne trække inden du enten vender det i blomkålsblandingen eller serverer det ved siden af.

Tip:

Hvis du ikke har foodprocessor, så kan du rive blomkålen på et rivejernet og blot skære øvrige ingredienser med en kniv.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *