Blomkålscouscous
Jeg skulle sammensætte en menu til sønnens 18 års fødselsdag og faldt over denne på Valdemarsro. Har justeret lidt i opskriften og det er helt sikkert en keeper. Gæsterne tog også godt imod den heldigvis.
Du skal bruge:
1 blomkål
15 tørrede abrikoser
1 bakke bredbladet persille (2 store håndfulde)
1 bakke mynte (20-25 blade)
1 rødløg
1 pose ristede pinjekerner (kan også bruge peanuts eller cashewnødder)
Dressing:
8 spsk olivenolie
Revet frisk ingefær ( 2-3 cm)
3 fed presset hvidløg
Skal og saft fra 1 citron
2 tsk dijonsennep
4 tsk akaciehonning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Blomkål deles i buketter og køres hurtigt i din foodprocessor, så størrelsen er ligesom riskorn.
Abrikoser, mynte, persille og rødløg køres også i foodprocessor til samme størrelse som blomkålen. Kom det i en skål og vend blomkålen i.
Ingredienserne til dressingen blandes sammen. Må gerne trække inden du enten vender det i blomkålsblandingen eller serverer det ved siden af.
Tip:
Hvis du ikke har foodprocessor, så kan du rive blomkålen på et rivejernet og blot skære øvrige ingredienser med en kniv.
Velbekomme