Boller – sprøde og luftige

Boller – sprøde og luftige

Lækker bolle som jeg fik nys om via min nabo på en af vores utallige gåture. Du skal have en røremaskine for at lave denne opskrift.

Du skal bruge:

5 g gær (koldthæve)

Ellet

20 g gær

5 dl lunken vand

2 tsk groft salt

1 spsk honning

500 g mel

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet

Tilsæt honning

Tilsæt salt og mel lidt ad gangen mens du rører rundt med ske

Overdæk skålen med film og sæt massen (som ligner lidt havregrød) til side i 15 min.

Kør dejen med den flade krog i 5 min på høj hastighed. Skift til dejlkrog og kør den igen i 5 min. på høj hastighed.

Dæk skålen med film og viskestykke. Hvis du koldthæver, så sæt skålen i køleskabet til næste dag.

Hvis du lader den hæve på køkkenbordet, så lad den stå overdækket i min. 2 timer.

30 min før du skal bage bollerne tænder du ovnen på 225 grader og lader pladen blive i ovenen.

Drys mel på bordet og vend dejen ud. Drys lidt mel ovenpå dejen.

Vend det forsigtig med dejskraber. Del dejen i 16 stykker ved hjælp af dejskraberen og sæt bollerne på et stykke bagepapir.

Hvis du f.eks ønsker solsikkekerner i bunden af din bolle, så drys lidt kerner ud på bagepapiret inden du sætter dejen.

Flyt bagepapiret til den varme plade og bag bollerne ved 225 grader i 13 minutter.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *