Boller – tangzhong metode
Jeg faldt over denne metode til at bage boller. Det skulle gøre den ekstra bløde og lækre – men også forlænge den bløde konsistens i flere dage.
20 stk
Du skal bruge:
Opbagning:
40 g mel
2 dl mælk
Dejen:
25g gær
4 dl lunken mælk
760 g mel
1 tsk salt
1 æg
150 g smør
4 spsk sukker
Fremgangsmåde:
Rør de 40’g mel og 2 dl mælk sammen i en gryde. Kom gryden på komfuret og varm blandingen op under omrøring.
Den begynder så småt at tykne
og når det har konsistens af en tyk opbagning tages gryden af varmen og massen kommer du op i en lille skål, mens det køler lidt af.
Herefter opløses gæren i den lune mælk og alt undtaget smør kommes op i skålen. Dejen køres på din køkkenmaskine i 5 min.
Smøret skæres i små tern og kommes op i dejen. Når dejen har optaget smørret, kommer du den ud på et mel drysset bord. Ælt kort dejen igennem.
Del den i 20 boller (vej dem gerne for mere ensartet resultat. Mine vejede ca 80 g stykket. Rul bollerne og kom dem på plade med bagepapir, ca 3 cm fra hinanden.
Lad bollerne hæve 1,5 time under et viskestykke.
Varm din ovn op til 200 grader (alm ovn) eller 180 grader (varmluft).
Pensel bollerne med sammenpisket æg
Bag bollerne i 12-15 min. Lad dem køle af på en rist.
Velbekomme