Brunkager
En god brunkage hører jo julen til. Denne opskrift giver mange småkager, så der skulle være chance for, at de holder helt indtil jul.
Ca. 150-200 stk
Du skal bruge:
100 g brun farin
100 g smør
2 dl mørk sirup
3 dl piskefløde
3 tsk natron
Ca. 900 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk stødt hvid peber
1 tsk kardemomme
3 tsk stødt ingefær
1/2 spsk nellike
1 knivspids salt
Revet skal fra 1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde:
Smelt brun farin, smør og sirup i en lille gryde.
Hæld fløden i og lad blandingen køle af.
Bland natron, 850 g mel, krydderier og citronskal i en skål og rør det sammen med smørblandingen.
Pak dejen i husholdningsfilm og sæt det i køleskabet i ca. 4 timer eller 1 time i fryseren.
Del dejen i 4-5 portioner og Ælt den igennem. Rul ud i 3-4 mm tykkelse og stik figurerne ud.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i 5 min.
Hvis du ikke orker at udstikke al dejen, så pak resten ind i husholdningsfilm og plastikpose og put det i fryseren. Så kan du nemt lave en omgang småkager, næste gang du får gæster.
Køles og nydes
Du kan selvfølgelig pynte kagerne hvis du har tid og tålmodighed. Til glasur kan du bruge:
1 æggehvide
250 g flormelis
Lidt citronsaft