Cheesecake

Cheesecake


Så var det tid til at jeg skulle prøve kræfter med cheesecake. Jeg har også længe haft lyst til at prøve kræfter med glace – så hvorfor ikke prøve at kombinere det 😏 denne kage er ikke så høj. Hvis du gerne vil have mere højde på,  laver du bare det hele x 2.

Du skal bruge:

Springform 20 cm

En rulle oreos (jeg brugte strawberry cheesecake)

45 g smeltet smør

200 g Philadelphia flødeost (ikke light)

2 dl flormelis

2 dl fløde

150 g sukker

100 g sødet kondenseretmælk

75 ml vand

4 blade husblas +koldt vand til udblødning

175 g hvid chokolade

Pastafarve
Fremgangsmåde bund:

Skrab fyldet i oreo’en ned i en skål og læg kiksen i en anden skål


Put kiks og smeltet smør i køkkenmaskine og kør indtil det er en ensartet masse.

Du kan også bruge en plastikpose hvor du maser kiksene til smulder og så rører du den smeltede smør sammen med oreo smulder ud i en skål.

Klip et stykke bagepapir så det passer ned i bunden af din springform. Kom kiksemassen ned i formen og fordel det jævnt ud i bunden.



Fremgangsmåde fyld:

Pisk Philadelphia ost, fyld fra kiksene og flormelis godt sammen.


Pisk fløden til flødeskum.

Vend ostemassen forsigtigt med flødeskum og fordel det hele på kiksebunden.

Sæt kagen i køleskab natten over eller i fryseren i min. 3 timer.

Fremgangsmåde glace:

Husblas udblødes i koldt vand i min. 10 minutter.

Sukker, kondenseret mælk og vand varmes op i gryde, indtil sukkeret er helt opløst. Pas på ikke at piske luft i blandingen.  Rør forsigtigt rundt.

Tag gryden af varmen og kom det op i den varme blanding og rør forsigtig rundt til husblas er helt opløst.

Kom blandingen over den hakkede chokolade. Jeg blandede det i en liter kande, så jeg kunne bruge den færdige glace direkte derfra. Rør forsigtigt rundt, indtil alt chokoladen er smeltet.

Kom Pastafarve i og rør rundt til den er ensartet i farven. Pas på luftbobler.

Lad glacen køle til ca 25-30 grader, så det tykner inden du hælder det over din kolde kage. Tip: hvis du har haft kagen i køleskab, så er det en god ide, at putte den i fryseren de sidste par timer inden du hælder glace på.

Sæt en skål eller lignende omvendt på et fad og placer kagen på den omvendte skål.


Lad glacen dryppe af i ca. 15 min og skær forsigtigt overskydende væk under bunden og placer kagen på det underlag du ønsker. Vent med at fjerne bagepapir og kagebund til du har kølet kagen et stykke tid i køleskabet.


Så er det ellers bare at pynte. Jeg har her brugt knuste og hele marengstoppe og halve Oreo.


Velbekomme




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *