Citronsnitter
Denne opskrift fandt jeg på nettet en dag jeg surfede rundt efter lidt inspiration. Den har det søde, det friske og noget at tygge i. Bestemt en opskrift jeg skal bruge igen.
Opskriften giver ca. 15 snitter
Du skal bruge:
Bradepande 25×35 cm
Bund:
225 g smør (stuetemperatur)
1,2 dl sukker
4,7 dl mel
1 knivspids salt
Citronlag:
4 æg str xl (stuetemperatur)
4 dl sukker
Skal fra 4 usprøjtede citroner
1,6 dl citronsaft
1,6 dl mel
Pynt:
Smeltet hvis chokolade
Flormelis
Fremgangsmåde:
Bund:
Pisk smør og sukker til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt mel og salt og pisk ganske kort. Dejen samles med fingrene.
Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag. Sørg for, at den kommer ca. 2,5 cm op af kanten.
Sæt bradepanden på køl eller i fryseren i 30 min.
Efter bunden er kølet, prikke den med en gaffel og bages ved 175 g (varmluft) i 15-20 min. Den skal blot lige tage farve.
Citronsaft, citronskal, æg, mel og sukker piskes let med piskeris, til massen er glat. Hvis den klumper lidt, så kan du hælde det gennem en si.
Hæld massen på den bagte bund og bag kagen i 25-30 min ved 175 grader. Prøv at “ryste” kage lidt. Hvis den skvulper, så skal den bages lidt mere.
Kagen køles ned og pyntes med smeltet hvid chokolade og flormelis.
Velbekomme