Crumbl cookies – pecan pie

Pecan pie cookie

Crumbl Pecan Pie Cookie

Jaja – den opmærksomme har nok gennemskuet, at der ikke er så meget pecan over mit billede. Men kunne ikke lige få fat i pecan nødder – så brugte hasselnødder – og det fungere super fint.

Endnu en opskrift fra @cookingwithkarli

12 store cookies

Du skal bruge:

Dej:

280 g smør

150 g sukker

55 g rapsolie

1 æg

2 tsk vanilje ekstrakt

400 g mel

60 g flormelis

2 tsk bagepulver

——

Fyld:

330 g brun farin

2 spsk smør

340 g glukose sirup

3/4 tsk salt

1 tsk vaniljesukker

140 g pecan nødder (eller hvad du har i skabet)

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker til lys og luftig masse.

Tilsæt olie, æg og vanilje og pisk det godt sammen.

Tilsæt mel, flormelis og bagepulver og rør til dejen samler sig.

Jeg bruger en is ske til at skrabe dej op og sætte det på bagepapir. På den måde bliver kagerne ens størrelse og får dermed samme bagetid. Sæt kun 6 på hver plade, med god plads imellem dejkuglerne.

Flad den lidt med hånden og dan en fordybning i midten af kagen med bagsiden af en ske.

Bag dem 12-15 min (mine bagte i 13 min) ved 175 grader. Brug igen bagsiden af en ske og dan igen fordybningen så den kan holde på det lære fyld der skal på.

Lad cookies stå på pladen i 10 min efter du har taget dem ud af ovnen.

Fyld:

Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm det op mens du pisker, til det begynder at boble rundt i kanten.

Tag gryden af varmen og pisk godt. Lad siruppen køle af i 10 minutter.

Kom 2-3 spsk fyld på hver kage.

Serveres lune eller kolde, alt efter hvad man er til. Hvis du gerne vil spise dem lune f.eks dagen efter, så giv din cookie 20-30 sek i microovn.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *