Curd

Curd er altid et frisk pust i fastelavns bollen, i de fyldte chokolader – ja det er kun fantasien der sætter grænsen.

Du skal bruge:

70g sukker

80g frugt væske (f.eks friskpresset citron, friskpresset passionsfrugt *se nedenfor)

2 store æg

80 g smør i små tern

Fremgangsmåde:

Pisk æg, væske, sukker sammen i en gryde. Kom smørret i og pisk konstant ved middel varme. Du skal regne med at piske i 7-8 minutter før din curd er tyknet.

Kom det i en skål og placer film helt nede på curd’en og sæt skålen på køl.

Når den er helt kold kan du komme den i et glas eller på en sprøjteflaske og opbevare det på køl.

Tip:

Hvis du laver passionsfrugt curd, så kan du med fordel tage 40-50 g saft fra passionsfrugt, 10 g citronsaft og 20g passionsfrugt sirup feks fra Monin.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *