Curd er altid et frisk pust i fastelavns bollen, i de fyldte chokolader – ja det er kun fantasien der sætter grænsen.
Du skal bruge:
70g sukker
80g frugt væske (f.eks friskpresset citron, friskpresset passionsfrugt *se nedenfor)
2 store æg
80 g smør i små tern
Fremgangsmåde:
Pisk æg, væske, sukker sammen i en gryde. Kom smørret i og pisk konstant ved middel varme. Du skal regne med at piske i 7-8 minutter før din curd er tyknet.
Kom det i en skål og placer film helt nede på curd’en og sæt skålen på køl.
Når den er helt kold kan du komme den i et glas eller på en sprøjteflaske og opbevare det på køl.
Tip:
Hvis du laver passionsfrugt curd, så kan du med fordel tage 40-50 g saft fra passionsfrugt, 10 g citronsaft og 20g passionsfrugt sirup feks fra Monin.
Velbekomme