Eel sauce til sushi

Når man laver sushi, er det super lækkert at hælde lidt sauce ud over stykkerne sammen med lidt chilli Mayo.

Jeg fandt Eel sauce på nettet. Den opskrift jeg fandt indeholdt sake. Det har jeg ikke sådan lige på lager. Så min version er uden 😉

Du skal bruge:

6 spsk Mirin (se alternativ længere nede)

6 spsk soya

4 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Kom det i en lille gryde. Lade det koge op, skrug ned for varmen og lad det småkoge i ca. 15 min til det tykner. Husk at røre i det undervejs.

Hæld det på en lille sprøjteflaske, så det er nemt at hælde over din sushi.

Tips:

Hvis du som jeg ikke har mirin, så kan du lave din egen af tør hvidvin og sukker som du rører sammen.

1 spsk hvidvin til 1 tsk sukker.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *