Fastelavnsboller – Choux Au Craquelin (Micki Cheng)

Du skal bruge:

Småkagedej:

80 g sukker

80 g mel

80 g sukker

Evt pastafarve

Vandbakkelse:

2,25 dl vand

100 g smør

110 g mel

3 æg

1/4 tsk salt

1 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Ælt sukker, mel og smør hurtigt sammen. Tilsæt evt pastafarve. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og læg det på køl.

Kom vand, sukker, salt og smør i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Hæld melet i på en gang og rør kraftigt indtil dejen slipper siderne. Skrug ned til middel varme og bliv ved med at røre i dejen i 2-3 minutter så melet “brændes” lidt af.

Kom dejen opnå en røreskål og stil det til side i 15-20 min.

Pisk de 2 æg let med en gaffel.

Rør dejen på maskine med spatel. Kom æg i dejen lidt af gangen. Det er vigtigt at dejen bliver fast med sprøjteklar og ikke bliver for tynd.

Sprøj ud på bagepapir. Brug en udstikker og stk småkage dejen ud. Placer skiven ovenpå vandbakkelse.

Bages 35 min ved 175grader (alm ovn)

Fyld med 2,5 dl flødeskum tilsat lidt vanilje pasta og 2 spsk flormelis og godt med passionsfrugt curd http://ullasverden.dk/curd/

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *