Flødebolle – citron

Flødebolle – citron

Du skal bruge:

Bunde:

175 g marcipan

30 g flormelis

Skum:

50 g citronsaft (ca. 1 stor citron)

120 g sukker

55 g glukose sirup

20 g vand

70 g æggehvider

10 g sukker

1 tsk vanilje paste

Skal:

100 g ruby chokolade

Spiseligt sølv pulver

Fremgangsmåde:

Smelt 2/3 af ruby chokoladen over vandbad eller i microovnen. Sørg for at røre det godt undervejs så varmen fordeles. Når det når 45-50 grader kommes den sidste 1/3 i og chokoladen røres indtil den når ned på 32 grader. Drys sølv pulver i formen. Hæld chokoladen i formen og brug evt en pensel til at fordele chokoladen i kuplen. Vend formen så overskydende løber af. Sæt formen på køl.

Ælt marcipanen med flormelis, rul dejen ud og udstik cirkler som passer til din skal form.

Bages i 5 min ved 175 grader. De skal blive gyldne men ikke mørke.

Kom vand, citron, glukose og sukker i en tykbundet gryde. Koges til det når 118 grader.

Mens det koger piskes æggehvider med de 10 g sukker. Når sukkermassen når 118 grader hældes det i en tynd stråle ned i æggehviderne mens der piskes.

Massen skal nu piske ved høj hastighed i 5-10 minutter indtil det bliver sej.

Rør vanilje paste i som det sidste. Kom skummet i en sprøjtepose med rund tyl.

Sprøjt skummet i chokolade formen og afslut med at lukke den med marcipan bunden. Sæt på køl. Frigør dem fra formen inden servering.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *