Flødebolle – citron
Du skal bruge:
Bunde:
175 g marcipan
30 g flormelis
Skum:
50 g citronsaft (ca. 1 stor citron)
120 g sukker
55 g glukose sirup
20 g vand
70 g æggehvider
10 g sukker
1 tsk vanilje paste
Skal:
100 g ruby chokolade
Spiseligt sølv pulver
Fremgangsmåde:
Smelt 2/3 af ruby chokoladen over vandbad eller i microovnen. Sørg for at røre det godt undervejs så varmen fordeles. Når det når 45-50 grader kommes den sidste 1/3 i og chokoladen røres indtil den når ned på 32 grader. Drys sølv pulver i formen. Hæld chokoladen i formen og brug evt en pensel til at fordele chokoladen i kuplen. Vend formen så overskydende løber af. Sæt formen på køl.
—
Ælt marcipanen med flormelis, rul dejen ud og udstik cirkler som passer til din skal form.
Bages i 5 min ved 175 grader. De skal blive gyldne men ikke mørke.
Kom vand, citron, glukose og sukker i en tykbundet gryde. Koges til det når 118 grader.
Mens det koger piskes æggehvider med de 10 g sukker. Når sukkermassen når 118 grader hældes det i en tynd stråle ned i æggehviderne mens der piskes.
Massen skal nu piske ved høj hastighed i 5-10 minutter indtil det bliver sej.
Rør vanilje paste i som det sidste. Kom skummet i en sprøjtepose med rund tyl.
—
Sprøjt skummet i chokolade formen og afslut med at lukke den med marcipan bunden. Sæt på køl. Frigør dem fra formen inden servering.
Velbekomme