Flødeboller
Lad mig være helt ærlig – smagen fejler ikke noget – de smager skønt og blev spist hurtigt – meeen kønne blev de ikke. Mon ikke man skal øve sig nogle gange inden sprøjteteknikken er lige i skabet.
12 store eller ca. 30 små
Du skal bruge:
400 g marcipan
60 g vand
150 g sukker
80 g glukosesirup
kornene af 1 stang vanilje
100 g æggehvider (ca. 3-4 stk.)
2 spsk sukker
400 g chokolade
Fremgangsmåde:
Hvis du bruger en rulle marcipan og vil lave små flødeboller, så skærer du blot tynde skiver af rullen. Ca 5-6 mm tykke. Sæt dem på bagepapir (ret dem lidt til, så de er helt runde – den opmærksomme kan se af billederne, at det gjorde jeg ikke – og det giver problemer når skummet sprøjtes på).
Bag marcipan bundene 3 min ved 175 g varmluft
Kog vand, sukker, glukose og korn fra vaniljestang i en lille gryde. Temperaturen på sukkerlagen skal op på 117 grader.
Pisk æggehvider med 2 spsk sukker, til marengsen danner bløde toppe. Pisk videre mens sukkerlagen hældes forsigtigt i med tynd stråle.
Pisk massen i 8 min. til den er kølet ned. Kom den færdige skum i en sprøjtepose
Klip hul i sprøjteposen lidt mindre en størrelsen på bundene. Sprøjt skummet ud på marcipan bundene.
Lad dem tørre på køkkenbordet i min. 30 minutter.
Smelt chokoladen og dyp flødebollerne helt ned. Roter en smule når du tager den op, så skummet ikke bliver siddende. Hvis chokoladen køler for meget ned, bliver den tykkere og så hænger skummet for meget i (læs: det gjorde et par stykker af mine).
Lad chokoladen stivne og så er de lækre flødeboller klar til at blive serveret.
Opbevares i køleskab.
Velbekomme