Flødekarameller
Du skal bruge:
1 dl fløde
1/2 dl lys sirup
1/2 dl sukker
2 spsk glykosesirup
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en stor bøtte egnet til microovn. Det bliver meget varmt, så vigtigt at den kan klare det.
Sæt bøtten i microovnen i 5 min.
Tag den ud og rør karamellen godt.
Sæt den tilbage i microovnen i 1 min.
Tag bøtte ud og rør det godt. Put en tsk i et glas koldt vand i 30 sek. Tag prøven op af vandet og mærk om den kan formes men ikke er for blød. Hvis den virker alt for blød, så giv den 30 sek- 1 min mere i microovnen.
Beklæd en lille form med bagepapir (ca. 15×15 cm)
Hæld karamellen i og lad den stå og køle i en times tid inden du skærer ud i mundrette stykker.
Pak flødekaramellerne ind enkeltvis.
Tips:
Drys karamellen med flagesalt inden den er kølet ned. Det smager skønt