Florentiner

Florentiner

Florentiner

En rigtig mormor kage, som vi alle også kender fra bageren. Dette er min version 😉

Du skal bruge:

75 g mandler

50 g hasselnødder

50 g pistacienødder

25 g pekan

100 g smør

100 g sukker

2 spsk fløde

100 g mørk chokolade

1 tsk kakaosmørpulver

Evt. 50 g ruby chokolade

2-4 spsk frysetørrede hindbÌr eller jordbÌr

Creme:

100 g smør

150 g flormelis

1 spsk vanilje pasta

1 ĂŚggeblomme

FremgangsmĂĽde:

Creme:

Pisk smør og sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt vanilje og æggeblommen og evt. lidt farve, hvis du vil farvelægge lidt 🙂

Kom smørcremen i den sprøjtepose og sÌt den pü køl.

Smelt smør, sukker og fløde i en tykbundet gryde.

Hak nødderne fint

og kom dem ned i den smeltede masse. Varm det langsomt op under omrøring til massen er godt varm og hÌnger sammen.

Brug en tsk til at sĂŚtte dejen pĂĽ bagepapir. Husk at de flader ud, sĂĽ der skal vĂŚre god plads.

Bag florentinerne i 10 min ved 180 grader.

Lad dem blive pĂĽ bagepapiret indtil de er kolde.

Smelt chokoladen tilsat lidt kakaosmør.

Med en pensel püføres chokoladen i tyndt lag. Lad den sÌtte sig.

Tag smørcremen ud af køleskabet 15-30 min før du samler kagerne, sü den bliver lidt blød og sprøjte venlig.

Kom smørcreme og lidt frysetørret jordbÌr pü den ene florentine og sÌt en anden ovenpü. Smelt evt lidt ruby chokolade og kom det i en sprøjteflaske. Kom lidt pü den øverste florentine og drys med frysetørret jordbÌr.

Kagerne serveres straks eller opbevares køligt indtil servering.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *