Florentiner
En rigtig mormor kage, som vi alle også kender fra bageren. Dette er min version 😉
Du skal bruge:
75 g mandler
50 g hasselnødder
50 g pistacienødder
25 g pekan
100 g smør
100 g sukker
2 spsk fløde
100 g mørk chokolade
1 tsk kakaosmørpulver
Evt. 50 g ruby chokolade
2-4 spsk frysetørrede hindbær eller jordbær
Creme:
100 g smør
150 g flormelis
1 spsk vanilje pasta
1 æggeblomme
Fremgangsmåde:
Creme:
Pisk smør og sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt vanilje og æggeblommen og evt. lidt farve, hvis du vil farvelægge lidt 🙂
Kom smørcremen i den sprøjtepose og sæt den på køl.
Smelt smør, sukker og fløde i en tykbundet gryde.
Hak nødderne fint
og kom dem ned i den smeltede masse. Varm det langsomt op under omrøring til massen er godt varm og hænger sammen.
Brug en tsk til at sætte dejen på bagepapir. Husk at de flader ud, så der skal være god plads.
Bag florentinerne i 10 min ved 180 grader.
Lad dem blive på bagepapiret indtil de er kolde.
Smelt chokoladen tilsat lidt kakaosmør.
Med en pensel påføres chokoladen i tyndt lag. Lad den sætte sig.
Tag smørcremen ud af køleskabet 15-30 min før du samler kagerne, så den bliver lidt blød og sprøjte venlig.
Kom smørcreme og lidt frysetørret jordbær på den ene florentine og sæt en anden ovenpå. Smelt evt lidt ruby chokolade og kom det i en sprøjteflaske. Kom lidt på den øverste florentine og drys med frysetørret jordbær.
Kagerne serveres straks eller opbevares køligt indtil servering.
Velbekomme