Flutes med tahin

Flutes med tahin

Hvis du som jeg elsker hummus, så har du med garanti også stået med en rest tahin, som ender med at ryge i skraldespanden når køleskabet tømmes.

Det tænkte jeg at vi skulle lave om på. Jeg elsker smagen af sesam og bruger gerne sesamolie i min madlavning. Så det var oplagt, at proppe tahin i de flutes jeg skulle bage til påskefrokost.

Fandt ud af, at det kan man sagtens. Brødet dufter dejligt af sesam – dog brugte jeg 2 spsk – men næste gang skal der 3 spsk i – for at få sesamsmagen mere frem.

Du skal bruge:

5 dl lunken vand

1 pk gær

150 g durummel

150 g tipo 00 mel (pizzamel)

Ca. 400 g hvedemel

3 tsk salt

2 tsk sukker

2-3 spsk tahin

Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vandet sammen med sukker og salt.

Tilsæt tahin og kom ca. halvdelen af melet i også. Rør dejen enten i hånden eller på maskine i 5-6 min.

Kom resten af melet i lidt efter lidt.

Lad dejen hæve i 30-40 min.

Form brødet til f.eks flutes som jeg har gjort her. Brødene pensles med æggehvide og drysses med

Bages ved 200g varmluft i ca 15 min.

Tips: meget velegnet til fryseren. Varmes blot 5-10 min inden servering.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *