Foccacia
Skolestart betyder at der skal tænkes i madpakker. Denne tror jeg bliver et hit hos datteren (og moderen 😜).
Den har en dejlig frisk smag i fyldet pga citronsaften.
Du skal bruge:
Dejen:
25 g gær
3 tsk groft salt
3 dl lunken vand
300 g hvedemel
200 g durum mel
Fyld:
400 g optøede edamame bønner
4 fed hakket hvidløg
Saften af en stor citron
1 bundt friskhakket persille
50 g revet parmasan
2 tsk groft salt
Peber
1 dl olivenolie
30 g rasp
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunken vand tilsat salt. Kom melet i og kør dejen på røremaskine i min. 5 min. Kan sagtens også blot æltes i hånden.
Smør en skål med lidt olivenolie og sæt dejen til hævning i 1 time under et rent viskestykke.
Bland fyldet sammen og lad det trække mens dejen hæver.
Beklæd en bradepande 25×35 cm med bagepapir. Pensel lidt olie godt rundt og drys med fin rasp.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til dobbelt størrelse af bradepanden. Kom dejen i bradepanden
Fordel fyldet rundt i bradepanden
Fold resten af dejen over og fold enderne sammen så fyldet er indkapslet.
Pensel med olivenolie og drys med flagesalt eller groft salt
Dæk dejen med viskestykket og lad den efterhæve i min. 30 min.
Bages ved 220 grader normal oven i 25 min.
Tips: skær brødet ud i skiver af 5×10 cm og frys dem ned. Så er de lige til at tage op og pakke i madpakken.
Velbekomme