Forårsruller
Mad fra Asien er altid et hit. Forårsruller bliver næsten altid godt modtaget, uanset om det er til børn eller voksne, så det er bare at springe ud i det.
Du skal bruge:
20 stk forårsrulle dej
500 g svinekød
250 g gulerødder revet
1 stort løg snittet
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg snittet
2-3 tsk sambal oelek
1 spsk Rich hoisin sauce
2 spsk fiskesauce
En håndfuld glasnudler (kan undlades, hvis du ikke kan finde det på hylden)
Olie til stegning – rapsolie eller solsikkeolie
Fremgangsmåde:
Kom glasnudler i en skål og hæld kogende varans over. Lad det trække i 10 min.
Svits kødet i lidt olie.
Bland gulerødder, løg, hvidløg og forårsløg i og svits det godt igennem. Kom glasnudler i og rør godt rundt.
Smag blandingen til med sambal oelek, fiskesauce, hoisin sauce, salt og peber. Du kan runde smagen hvis du tilsætter en tsk sukker. Det er vigtigt, at du giver dig tid til at smage blandingen til og justere, så det lige passer dine smagsløg.
Placer dejen i et vådt viskestykke mens du ruller. Så undgår du at de tørrer ud.
Placer en spsk blanding på et stykke dej og fold de 2 sider ind over
Rul og sørg for at gøre det så stramt som muligt uden at ødelægge dejen
Hæld ca 1-2 cm olie i en tykbundet gryde. Varm olie op og test om den er klar til stegning, ved at prøvestege et lille stykke Hvidt brød.
Steg forårsrulle et par minutter på hver siden og læg den på et stykke køkkenrulle til afdrypning.
Du kan også sagtens lave dem i ovnen. Du pensler dem med rapsolie og sætter dem i ovnen ved 175 grader i 15 min.
Serveres f.eks med sød chilisauce eller soya.
Tip:
Du kan sagtens lave rullerne i forvejen. Når du har rullet, så er det bare at putte dem i en plastikpose og så en tur i fryseren.