Gateau Marcel med skildpadder ala Jens

Gateau Marcel med skildpadder ala Jens

Denne dessert har jeg kigget på mange gange, men uden at kaste mig ud i at lave den. Den opfylder alt hvad er godt – chokolade med chokolade – what’s not to like 😊

Denne udgave har jeg lånt af min kollega Jens, som havde den med på arbejde en dag.

Du skal bruge:

200 g mørk chokolade

4 kæmpe skildpadder

200 g smør

4 æggehvider

200 g sukker

7 æggeblommer

Fremgangsmåde:

Tag 2 gryder frem. I den ene smelter du 100 g chokolade med 100 g smør. I den anden smelter du 100 g chokolade, 4 kæmpeskildpadder og 100 g smør. Lad det køle lidt ned.

Pisk hvider med 50 g sukker til de er stive.

Pisk æggeblommerne med 150 g sukker til det bliver en luftig æggesnaps (ca. 4 min).

Du skal nu tage 2 forskellige skåle. Kom den smeltede chokolade i hver sin skål.

Æggesnapsen skal deles i de 2 skåle og vendes stille rundt i æggesnapsen. Du kan med fordel røre er par skefulde æggesnaps i først, så temperaturen bliver lidt mere ens, inden resten af æggesnapsen vendes forsigtigt med den smeltede chokolade.

Del nu æggehviderne i 2 portioner og vend dem forsigtigt i massen.

Portionen uden skildpadder fordeler du i en form beklædt med bagepapir og bager den i ovnen i ca 25 min ved 175 g varmluft. Du skal ikke undre dig over, at den falder sammen. Det er helt som det skal være.

Sæt bunden i køleskabet til den er kølet godt af.

Fordel skildpadde moussen ovenpå bunden og sæt den tilbage i køleskabet. Den skal min. stå der i 3 timer og meget gerne til dagen efter.

Når du tager den ud af formen skal du passe lidt på, den er meget levende da det jo er en mousse. Hvis du syntes kanten lige skal rettes, så tag en kniv og dyp den i kogende vand og kør den langs kanten.

Drys overfladen med en god kakao i en lille si og pynt med lige det du har lyst til.

Skal stå i køleskab til den skal serveres.

Velbekomme

Tip:

Kan fryses

1 Comment on “Gateau Marcel med skildpadder ala Jens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *