En klassiker som man sagtens kan lave selv i stedet for at købe den fra Dancake. Den er gået rent ind hos ungerne og jeg er sikker på, at jeg vil blive bedt om at bage den igen og igen.
Du skal bruge:
4,5 dl sukker
300 g smør eller magarine
3 æg
3,75 dl mel
2 tsk bagepulver
Skal fra en usprøjtet citron (kan også købes i lille pakke fra dr. Oetker)
Saften af 1 citron og 1/2 dl kogende vand
Flormelis og citronsaft
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker godt
Pisk æg i et af gangen, pisk godt mellem hvert æg
Rør mel, bagepulver og citronskal i blandingen
Kom citronsaft og kogende vand i og rør igen på lav hastighed ganske kort.
Hæld dejen i formen – jeg brugte en form der er 20 cm i diameter.
Kagen bages i 50-55 min ved 175 g varmluft. Hvis du bruger en større form forkortes bagetiden.
Når kagen er kølet af overhældes den med glasur lavet af flormelis og citronsaft.