Gittes citronmåne


Gittes citronmåne

En klassiker som man sagtens kan lave selv i stedet for at købe den fra Dancake. Den er gået rent ind hos ungerne og jeg er sikker på, at jeg vil blive bedt om at bage den igen og igen.

Du skal bruge:

4,5 dl sukker

300 g smør eller magarine

3 æg

3,75 dl mel

2 tsk bagepulver

Skal fra en usprøjtet citron (kan også købes i lille pakke fra dr. Oetker)

Saften af 1 citron og 1/2 dl kogende vand

Flormelis og citronsaft 

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker godt


Pisk æg i et af gangen, pisk godt mellem hvert æg

Rør mel, bagepulver og citronskal i blandingen

Kom citronsaft og kogende vand i og rør igen på lav hastighed ganske kort. 

Hæld dejen i formen – jeg brugte en form der er 20 cm i diameter. 

Kagen bages i 50-55 min ved 175 g varmluft. Hvis du bruger en større form forkortes bagetiden. 

Når kagen er kølet af overhældes den med glasur lavet af flormelis og citronsaft.


Velbekomme


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *