Grønkålssalat med andebryst

Denne forret lavede jeg her i julen – den faldt i god smag hos gæsterne og er bestemt en forret jeg vil lave igen

4 personer

Du skal bruge:

1 andebryst (ca. 300g)

200 g grønkål

Kerner fra 1/2 granatæble

1 appelsin

28 Cashewnødder

1 pære

25 g Rochefort

4 store dadler

Dressing:

1 spsk olivenolie

1 spsk honning

1 spsk sennep

Fremgangsmåde:

Læg grønkålen i koldt vand tilsat salt i en times tid. Fjern midter stilken og snit kålen i fine strimler. Kom 1 tsk salt og 1 tsk sukker over den snittede kål og kram kålen grundigt, så salt/sukker fordeles. Sæt kålen til side mens du laver resten.

Rist cashewnødderne i ovnene i 15 min ved 175 grader. Lad den køle af.

Skær appelsin og pære i små tern.

Bank granatæblet med en grydeske. Skær den over og tag kernerne over i en skål. Vær opmærksom på ikke at få noget af der hvide med, da det er meget bittert.

Fjern stenen i dadlerne og skær hver ud i 6 dele.

Skær rocherfort ud i små firkanter.

Bland olie, honning og sennep sammen til en dressing.

Rids andebrystet og gnid det med salt. Kom andebrystet på en kold panden og steg det i 10 min på skindsiden. Vend andebrystet og steg yderligere 10 min. Hvis du bruger stegetermometer, så skal det være ca. 60 grader. Lad det hvile i min. 10 min.

Fordel grønkålen på 4 tallerkner. Dryp halvdelen af dressingen på. Drys med appelsin, pære, dadler, rocherfort, cashewnødder.

Skær andebrystet i tynde skiver og fordel det på salaten. Dryp med resten af dressingen.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *