Denne forret lavede jeg her i julen – den faldt i god smag hos gæsterne og er bestemt en forret jeg vil lave igen
4 personer
Du skal bruge:
1 andebryst (ca. 300g)
200 g grønkål
Kerner fra 1/2 granatæble
1 appelsin
28 Cashewnødder
1 pære
25 g Rochefort
4 store dadler
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 spsk sennep
Fremgangsmåde:
Læg grønkålen i koldt vand tilsat salt i en times tid. Fjern midter stilken og snit kålen i fine strimler. Kom 1 tsk salt og 1 tsk sukker over den snittede kål og kram kålen grundigt, så salt/sukker fordeles. Sæt kålen til side mens du laver resten.
Rist cashewnødderne i ovnene i 15 min ved 175 grader. Lad den køle af.
Skær appelsin og pære i små tern.
Bank granatæblet med en grydeske. Skær den over og tag kernerne over i en skål. Vær opmærksom på ikke at få noget af der hvide med, da det er meget bittert.
Fjern stenen i dadlerne og skær hver ud i 6 dele.
Skær rocherfort ud i små firkanter.
Bland olie, honning og sennep sammen til en dressing.
Rids andebrystet og gnid det med salt. Kom andebrystet på en kold panden og steg det i 10 min på skindsiden. Vend andebrystet og steg yderligere 10 min. Hvis du bruger stegetermometer, så skal det være ca. 60 grader. Lad det hvile i min. 10 min.
Fordel grønkålen på 4 tallerkner. Dryp halvdelen af dressingen på. Drys med appelsin, pære, dadler, rocherfort, cashewnødder.
Skær andebrystet i tynde skiver og fordel det på salaten. Dryp med resten af dressingen.
Velbekomme