Denne kage smagte jeg første gang, da min nabo Thomas havde lavet den til sønnens konfirmation. Den er både blød, sprød, sød og syrlig. Den bliver et hit uanset hvem du serverer den for.
Jeg brugte et lille ovnfast fad på 20×30 cm og portionen passer til ca. 6-8 personer.
Du skal bruge:
Bund:
125 g smør
80 g sukker
2 æggeblommer
1 dl kaffefløde 9 %
75 g mel
1,5 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljesukker
Top:
2 æggehvider
150 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
Topping:
2 dl fløde
2 dl cremefraiche
Frisk frugt
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker
Tilsæt æggeblommer og pisk det godt sammen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen.
Rør skiftevis mel og kaffefløde i lidt efter lidt ved laveste hastighed.
Kom bagepapir i en lille bradepande og fordel dejen heri.
Kom sukker i under piskning til det bliver til marengs. Kom vaniljekorn i blandingen og pisk til de er godt fordelt.
Fordel marengs ovenpå den anden dej.
Bag kagen i ovenen ved 175 grader i 20-25 min.
Lad kagen køle helt af.
Pisk fløden til flødeskum. Vend det med cremefraiche og fordel det på den kolde kage.
Pynt med frugt.
Tip:
Du kan sagtens bage kagen dagen før.
Velbekomme