Homasas karamel hapsere – australsk kiksekage

Homasas karamel hapsere

En dag på arbejde fik jeg en SMS fra min datter med beskeden “MOOOORR vi skal lave de her”

Hendes søde engelsk lærer havde bagt til klassen.

Jamen det skulle vi da så – og det har vi ikke fortrudt. De smager skønt 😊

Du skal bruge:

Bund:

125 g hvedemel

80 g kokosmel

1 tsk bagepulver

180 g brun farin

125 g smeltet smør

Top:

1 dåse kondenseret mælk

2 spsk lys sirup

20 g smør

Pynt:

100 g mørk chokolade

10 g smør

Hvid chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

Bunden:

Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Dejen samles ikke – men det er helt ok.

Kom massen i en form ca 25×25. Brug en grydeske eller hånden til at fordele massen og presse den godt sammen.

Bages i ovnen ved 175 g varmluft i 10 min.

Toppen:

Kog ingredienserne i en gryde i ca. 5 min under konstant omrøring.

Kom karamellen på bunden og bag den yderligere 15 min.

Lad kagen køle noget af.

Smelt chokolade og smør og fordel det på kagen. Sæt den gerne på køl og skær den ud i lige den form du har lyst til, når den er helt kold.

Opbevares i køleskab.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *