Homasas karamel hapsere
En dag på arbejde fik jeg en SMS fra min datter med beskeden “MOOOORR vi skal lave de her”
Hendes søde engelsk lærer havde bagt til klassen.
Jamen det skulle vi da så – og det har vi ikke fortrudt. De smager skønt 😊
Du skal bruge:
Bund:
125 g hvedemel
80 g kokosmel
1 tsk bagepulver
180 g brun farin
125 g smeltet smør
Top:
1 dåse kondenseret mælk
2 spsk lys sirup
20 g smør
Pynt:
100 g mørk chokolade
10 g smør
Hvid chokolade til pynt
Fremgangsmåde:
Bunden:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Dejen samles ikke – men det er helt ok.
Kom massen i en form ca 25×25. Brug en grydeske eller hånden til at fordele massen og presse den godt sammen.
Bages i ovnen ved 175 g varmluft i 10 min.
Toppen:
Kog ingredienserne i en gryde i ca. 5 min under konstant omrøring.
Kom karamellen på bunden og bag den yderligere 15 min.
Lad kagen køle noget af.
Smelt chokolade og smør og fordel det på kagen. Sæt den gerne på køl og skær den ud i lige den form du har lyst til, når den er helt kold.
Opbevares i køleskab.
Velbekomme