Hvidløgs snurre
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_7019-1024x1024.jpg)
Skønt madbrød der passer super til påskens lammekølle og masser af andre retter.
Ca. 24 stk
Du skal bruge:
25 g gær
2,5 dl lun mælk
1 æg
1,5 spsk sukker
3 tsk salt
1 dl rapsolie
500 g mel
Fyld:
100 g smør
1 bundt frisk persille
1 tsk groft salt
5 fed hvidløg
Revet skal fra 1 økologisk citron
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser men hold 50-70 g mel tilbage. Rør dejen på røremaskine i min. 5 minutter.
Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 30-45 minutter.
Mens dejen hæver snittes og røres fyldet sammen. Jeg kørte det sammen i min køkkenmaskine, men det kan naturligvis også snittes og røres i hånden.
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6963-1024x1024.jpg)
Ælt dejen med det mel du havde i overskud.
Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud og smør det med halvdelen af fyldet.
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6981.jpg)
Fold ca. 1/3 dej ind over
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6966.jpg)
Fold den modsatte side ind over
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6967.jpg)
Rul dejen ud til dobbelt bredde, skær strimler med en kniv eller pizzaskærer og sno dejen
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6972-1024x1024.jpg)
Den snoede dej snurres rundt om 2 fingre og enden puttes gennem hullet det skaber (billedet er fra kanel snurrer – men samme øvelse)
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6952-1.jpg)
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6957-1.jpg)
Snurrerne sættes på bagepapir, pensles med sammenpisket æg og evt lidt flagesalt eller sesamfrø. De skal efterhæve 30 minutter.
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_6978-1024x1024.jpg)
Bages i 15 minutter ved 175 grader varmluft.
Serves gerne smålune.
Velbekomme
![](http://ullasverden.dk/wp-content/uploads/2020/04/img_7029-1024x1024.jpg)