Hvidløgs snurre
Skønt madbrød der passer super til påskens lammekølle og masser af andre retter.
Ca. 24 stk
Du skal bruge:
25 g gær
2,5 dl lun mælk
1 æg
1,5 spsk sukker
3 tsk salt
1 dl rapsolie
500 g mel
Fyld:
100 g smør
1 bundt frisk persille
1 tsk groft salt
5 fed hvidløg
Revet skal fra 1 økologisk citron
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser men hold 50-70 g mel tilbage. Rør dejen på røremaskine i min. 5 minutter.
Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 30-45 minutter.
Mens dejen hæver snittes og røres fyldet sammen. Jeg kørte det sammen i min køkkenmaskine, men det kan naturligvis også snittes og røres i hånden.
Ælt dejen med det mel du havde i overskud.
Del dejen i 2 og rul hvert stykke ud og smør det med halvdelen af fyldet.
Fold ca. 1/3 dej ind over
Fold den modsatte side ind over
Rul dejen ud til dobbelt bredde, skær strimler med en kniv eller pizzaskærer og sno dejen
Den snoede dej snurres rundt om 2 fingre og enden puttes gennem hullet det skaber (billedet er fra kanel snurrer – men samme øvelse)
Snurrerne sættes på bagepapir, pensles med sammenpisket æg og evt lidt flagesalt eller sesamfrø. De skal efterhæve 30 minutter.
Bages i 15 minutter ved 175 grader varmluft.
Serves gerne smålune.
Velbekomme