Jødekager
Dejlig nem julesmåkage som sagtens kan spises året rundt
Ca. 50 stk.
Du skal bruge:
250g mel
125g sukker
1/2 tsk hjortetaksalt
200g koldt smør
1 tsk kanel
2 spsk sukker
1sammenpisket æg
Fremgangsmåde:
Kom mel og hjortetaksalt i en skål. Skær smør i små stykker og smuldre det i melet. Jeg brugte min røremaskine til det, men det kan sagtens gøres i hånden. Ælt dejen let sammen. Del den i 2 og rul hver til en lille pølse med ca. 6 cm i diameter. Kom dejen i en pose ca. 4 timer i køleskab eller 1/2 time i fryseren. Skær dejen i tynde skiver Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æg og drys lidt kanel/sukker blanding påBag jødekagerne i 5 min. ved 175 grader varmluft. Opbevares i tætlukket dåse.Velbekomme