Jonna’s italienske mandelbrød


Jonna’s italienske mandelbrød

Skøn småkage til kaffen. Ungerne elsker dem og der skal bages en stor portion for at have bare lidt liggende i kagedåsen.

Ca. 40-50 småkager

Du skal bruge:

100 g mandler

75 g blødt smør

150 g sukker

2 æg

2 spsk lys sød portvin (Obs læs dog længere nede)

Skal fra 1 økologisk citron

1 spsk citronsaft

250 g mel

1 tsk bagepulver

3 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Mandlerne ristes i ovnen ved 250 grader i 2 – 3 min. (Pas på de ikke bliver brankede). Hak dem groft


Pisk smør og sukker godt sammen.

Pisk æg i smørblandingen, et af gangen.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker

Hæld hakkede mandler, citronsaft, citronskal, portvin og melblandingen ned i skålen og rør det sammen med smørblandingen.


Kom lidt mel på bordet og hæld dejen ud derpå og sørg for at dejen samles uden at den klæber.


Del dejen i 4 og rul hver til en pølse på 2-3 cm i diameter.


Tryk pølserne lidt flade og bag dem i ovnen i 13 min ved 175 grader.


Tag pladen ud og skær dem ud til skrå snitter. Vend snitterne så de ligger med snitfladen opad.


Sæt pladen tilbage i ovnen, sæt den på 100 grader og tør snitterne i 25 min med ovnlågen på klem.


Når snitterne er afkølet opbevares de i kagedåse med låg.

Tip:

Hvis du ikke lige har portvin stående, så prøv dig frem med hvad du har. F.eks rom eller Cuba karamel, kan sagtens bruges.

Prøv også at bytte 30 gram mandler ud med 30 gram pistacie nødder – de skal ikke ristes og kun hakkes meget lidt


Velbekomme 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *