Skøn småkage til kaffen. Ungerne elsker dem og der skal bages en stor portion for at have bare lidt liggende i kagedåsen.
Ca. 40-50 småkager
Du skal bruge:
100 g mandler
75 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
2 spsk lys sød portvin (Obs læs dog længere nede)
Skal fra 1 økologisk citron
1 spsk citronsaft
250 g mel
1 tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Mandlerne ristes i ovnen ved 250 grader i 2 – 3 min. (Pas på de ikke bliver brankede). Hak dem groft
Pisk smør og sukker godt sammen.
Pisk æg i smørblandingen, et af gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker
Hæld hakkede mandler, citronsaft, citronskal, portvin og melblandingen ned i skålen og rør det sammen med smørblandingen.
Kom lidt mel på bordet og hæld dejen ud derpå og sørg for at dejen samles uden at den klæber.
Del dejen i 4 og rul hver til en pølse på 2-3 cm i diameter.
Tryk pølserne lidt flade og bag dem i ovnen i 13 min ved 175 grader.
Tag pladen ud og skær dem ud til skrå snitter. Vend snitterne så de ligger med snitfladen opad.
Sæt pladen tilbage i ovnen, sæt den på 100 grader og tør snitterne i 25 min med ovnlågen på klem.
Når snitterne er afkølet opbevares de i kagedåse med låg.
Tip:
Hvis du ikke lige har portvin stående, så prøv dig frem med hvad du har. F.eks rom eller Cuba karamel, kan sagtens bruges.
—
Prøv også at bytte 30 gram mandler ud med 30 gram pistacie nødder – de skal ikke ristes og kun hakkes meget lidt