Kanel snurre

Kanel snurre

Kanel snurre

Det er jo næste det samme som en kanel snegl – denne er bare snurret. Det holder ligesom bedre på fyldet og i min version har jeg brugt olie i dejen i stedet for smør.

Ca 24 stk

Du skal bruge:

25 g gær

2,5 dl lun mælk

1 æg

2 spsk sukker

2 tsk groft salt

1 dl raspolie

500 g mel

Remonce:

100 g smør

100 g brun farin

1 spsk kanel

1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken.

Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold 50-70g mel tilbage.

Dejen røres på maskine i min. 5 minutter.

Dæk dejen til med viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30- 45 min.

Mens dejen hæver røres blødt smør, brun farin og kanel sammen.

Ælt dejen med det mel som du havde til overs og del den i 2.

Hvert del rulles ud og smøres med halvdelen af remoncen.

Fold Ca. 1/3 af dejen ind over

Fold den modsatte del over

Rul dejen ud til dobbelt bredde, skær med ud pizza skærer eller kniv og snog hver streng

Den snoede dej tager du nu rundt om 2 fingre og enden puttes oppefra og ned gennem det hul der er i midten.

Snutterne sætte på bagepapir, pensles med sammenpisket æg og efterhæver min. 30 minutter

Bages i ovnen i 12 minutter ved 175 g varmluft.

Dekoreres evt. med Royal icing eller alm. Glasur

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *