Kanel snurre
Det er jo næste det samme som en kanel snegl – denne er bare snurret. Det holder ligesom bedre på fyldet og i min version har jeg brugt olie i dejen i stedet for smør.
Ca 24 stk
Du skal bruge:
25 g gær
2,5 dl lun mælk
1 æg
2 spsk sukker
2 tsk groft salt
1 dl raspolie
500 g mel
Remonce:
100 g smør
100 g brun farin
1 spsk kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold 50-70g mel tilbage.
Dejen røres på maskine i min. 5 minutter.
Dæk dejen til med viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 30- 45 min.
Mens dejen hæver røres blødt smør, brun farin og kanel sammen.
Ælt dejen med det mel som du havde til overs og del den i 2.
Hvert del rulles ud og smøres med halvdelen af remoncen.
Fold Ca. 1/3 af dejen ind over
Fold den modsatte del over
Rul dejen ud til dobbelt bredde, skær med ud pizza skærer eller kniv og snog hver streng
Den snoede dej tager du nu rundt om 2 fingre og enden puttes oppefra og ned gennem det hul der er i midten.
Snutterne sætte på bagepapir, pensles med sammenpisket æg og efterhæver min. 30 minutter
Bages i ovnen i 12 minutter ved 175 g varmluft.
Dekoreres evt. med Royal icing eller alm. Glasur
Velbekomme