Kanelsnegl Blondie

Blondie

Ide fra @bromabakery – tilpasset danske mål og mine justeringer.

9 portioner

Du skal bruge:

Dejen:

140 g smeltet smør let afkølet

220 g brun farin

1 æg og 1 æggeblomme

1 spsk vanilje ekstrakt

140 g mel

1/2 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

Kanelsukker:

1 spsk kanel

50 g sukker

Glasur:

2 tsk smøreost naturel

2 tsk mælk eller fløde

50-60 g flormelis

1 tsk vanilje ekstrakt

En knivspids salt

Fremgangsmåde:

Pisk smør og brun farin godt sammen.

Tilsæt æg og vanilje ekstrakt og pisk godt.

Bland mel, salt og bagepulver.

Kom melblandingen i og pisk det indtil dejen er ensartet.

Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg bagte det i en firkantet form der er 25×25.

Drys kanelsukker over dejen

Kør en kniv rundt i cirkler på dejen, så kanelsukker kommer godt rundt

Bag kagen ca. 30 min ved 180 grader, indtil du kan se at den er gylden brun og kanterne har sat sig. Den vil bage videre når du tager den ud, så pas på du ikke bager den for længe.

Mens kagen bager røres glasuren sammen og sættes på køl. Hvis den virker lidt for tynd tilsætter du bare mere flormelis.

Når kagen er helt kølet af, fordeles glasuren på kagen. Jeg har ovenfor skrevet det halve af den oprindelige opskrift og selvom det kun er halvdelen, så kan det være du får noget i overskud. Det er jo meget forskelligt hvor meget glasur man kan lide.

Skær kanterne af (og spis dem) og skær små kvadrater ud. Jeg fik 9 stykker.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *