Kartoffelfrikadeller med grønt

Kartoffelfrikadeller med grønt

4 personer

Du skal bruge:

750 g kogte kolde moste kartofler

1 æg

25 g smeltet smør

Salt og peber

1 finthakket løg brunet på panden

Panering:

1 sammenpisket æg

2-3 dl rasp

Smør/olie til stegning

Grønt:

1/2 bundt broccoli skåret i buketter

2 rødløg snittet fint

2 håndfulde cherrytomater

2 mellem røde peber snittet fint

Olivenolie

250 ml madlavningsfløde

Fremgangsmåde:

Bland de afkølede moste kartofler med æg, smør, løg, salt og peber. Brug hænderne – så du får det most godt sammen.

Form frikadellerne og vend dem i sammenpisket æg og rasp.

Steges på panden til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme i ovnen ved 100 grader.

Grønt:

Kom alle grøntsagerne på en pande med lidt olie.

Steg det i 5 min. ved mellem varme. Tilsæt madlavningsfløden, salt og peber. Lad det simre i 5 min under omrøring.

Tips:

Tilsæt gerne 100 g skinke i tern, hakket forårsløg, forstegt bacon, hakket persille. Mulighederne er mange.

Hvis du skulle have lavet syltede rødløg, så smager de skønt sammen med kartoffelfrikadellerne.

Kan fryses.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *