4 personer
Du skal bruge:
750 g kogte kolde moste kartofler
1 æg
25 g smeltet smør
Salt og peber
1 finthakket løg brunet på panden
Panering:
1 sammenpisket æg
2-3 dl rasp
Smør/olie til stegning
Grønt:
1/2 bundt broccoli skåret i buketter
2 rødløg snittet fint
2 håndfulde cherrytomater
2 mellem røde peber snittet fint
Olivenolie
250 ml madlavningsfløde
Fremgangsmåde:
Bland de afkølede moste kartofler med æg, smør, løg, salt og peber. Brug hænderne – så du får det most godt sammen.
Form frikadellerne og vend dem i sammenpisket æg og rasp.
Steges på panden til de er gyldne og sprøde. Hold dem varme i ovnen ved 100 grader.
Grønt:
Kom alle grøntsagerne på en pande med lidt olie.
Steg det i 5 min. ved mellem varme. Tilsæt madlavningsfløden, salt og peber. Lad det simre i 5 min under omrøring.
Tips:
Tilsæt gerne 100 g skinke i tern, hakket forårsløg, forstegt bacon, hakket persille. Mulighederne er mange.
Hvis du skulle have lavet syltede rødløg, så smager de skønt sammen med kartoffelfrikadellerne.
Kan fryses.
Velbekomme