Klejner
Du skal bruge:
75 g smør
90 g sukker
1 æg
3 spsk fløde
Skal fra 1 citron
2 spsk citronsaft
1/2 tsk hjortetaksalt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
275 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 liter fritureolie eller rapsolie
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt fløde, æg, vaniljesukker og citronskal og pisk igen
Rør hjortetaksalt ud i citronsaften og rør det i blandingen.
Tilsæt mel, salt, kardemomme og rør det godt sammen.
Kom dejen ud på meldrysset bord og ælt den så den samles helt.
Kom husholdningsfilm over og sæt dejen i køleskabet i 1 time.
Rul dejen og og skær den i 8-10 cm lange baner. Rids en linje i midten. Vrid forsigtigt halvdelen igennem ridsen. Klem evt enderne lidt sammen.
Varm olien op og steg klejnerne i 1 min. Vend efter 30 sek.
Læg dem på køkkenrulle så overskydende olie suges op.
Velbekomme