I forbindelse med en dejlig weekend med skønne veninder, skulle ny asiatisk opskrift prøves. Jeg fik ikke rigtig taget billeder undervejs, så dem der er indsat er kun midlertidige.
Du skal bruge – kylling:
800 g kyllingefilet
1 hakket rød chilli eller 1,5 tsk sambal oelek
3-4 fed hvidløg hakket fint
1 spsk fiskesauce
2 spsk sesamolie
2 spsk lys sirup
Saften fra 1 lime
1 spsk revet ingefær
Pinde
Fremgangsmåde kylling:
Skær kyllingen ud i stykker på 0,5-1 cm
Kom kyllingen i en 4l pose sammen med de øvrige ingredienser. Lad kyllingen trække i køleskabet min. 8-10 timer. Du kan sagtens lave det dagen før. Sæt pindene i vand nogle timer før du skal bruge dem.
Stik en pind igennem stykket med kylling og placer det på en plade med bagepapir eller i et ildfast fad.
Steg kyllingen i ovnen i 20 min. ved 175 grader varmluft
Du skal bruge – peanutssauce:
1 spsk kokosolie
1 løg hakket fint
2 fed hvidløg hakket fint
1 stor tsk rød karrypasta
2 spsk soya eller hoisin sauce
1 spsk fiskesauce
Saft fra 1 lime
ca. 200 g kokosmælk
3 spsk grov peanutbutter
1-2 håndfulde finthakkede peanuts
Fremgangsmåde peanutssauce:
Svits løg, hvidløg og karrypasta i olien. Kom de øvrige ingredienser i og varm det godt igennem.
Hæld peanutssaucen ud over de stegte kyllingespyd og server.
Velbekomme