Lacha parantha – indisk madbrød

Lacha parantha

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker indisk mad. Indiske madbrød er især en favorit.

Dette madbrød laves normalt med ghee, men helt almindelig smeltet smør kan sagtens bruges.

Ca. 10 stk

Du skal bruge:

240 g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk sukker

60 ml mælk

120 ml vand

1 spsk rapsolie

2-3 spsk smeltet smør

Fremgangsmåde:

Mel, salt, sukker og olie røres sammen. Tilsæt mælk og vand mens dejen røres.

Lad dejen hvile i min. 15 min.

Ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt lidt mel hvis nødvendigt. Den skal gerne slippe overfladen og ikke virke klistret.

Tag hvad der svarer til en golfbold dej.

Rul dejen ud i en cirkel så tyndt som muligt.

Smør med smeltet smør

Fold dejen ca 1 cm. ind over

Løft dejen og fold igen, så du laver en slags foldegardin

Fold igen indtil hele cirklen er foldet og vend den så folderne ses som billedet nedenfor. Løft dejen i begge ender og stræk den let.

Rul dejen så det danner en cirkel

Rul dejen forsigtigt ud, så tyndt som muligt. Pensel med smeltet smør og steg brødet på en varm pande med smørsiden nedad. Pensel siden der vender opad med smeltet smør og vend brødet. Det skal have en 2-3 min på hver side.

Kram brødet let når det er færdigbagt, så flagerne skilles lidt af.

Serveres staks og passer perfekt til de fleste indiske gryderetter.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *