Macaron Med Salt Karamel
Macaron er det sikkert hit hos børn og voksne – en rigtig lækker hapser.
Når først du har lavet dine bunde, så er det kun fantasien der sætter grænsen for, hvad du kan putte i.
I denne opskrift er det kakao bunde med salt karamel.
12-15 stk
Du skal bruge:
Sprøjtepose (eller en frysepose)
Rund tyl
Termometer
Bunde:
75 g sukker
25 g vand
Sættes over i lille gryde og koges op til ca. 110 grader
25 g hvider piskes stive
Når hviderne er stive, hældes den varme sukkermasse i en tynd stråle ned i hviderne mens der piskes. Pisk videre til den samlede masse er kølet noget af. Læg evt et koldt vådt viskestykke rundt om skålen imens.
75 g flormelis
10 g kakao
Sigtes og blandes med
30 g hvider
Tag lidt af marengsmassen og bland med melmassen. Vend forsigtigt resten i.
Put blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt ud på bagepapir. Der bliver ca. 12 hvis du laver dem ca 5 cm i diameter. De kan sagtens laves mindre.
Bank pladen ned i bordet for at fjerne luftbobler i massen. Lad dem tørre i min. 30 min.
Bag i ovnen ved 150 grader i 8 min. Sæt en træske i lågen og bag yderligere 5 min. Lad dem køle helt af inden de samles med fyld.
Jeg valgte denne gang at fylde mine med karamel. Jeg havde en rest kondenseret mælk som jeg smurte på og dryssede med lidt salt.
Velbekomme