Nurdan’s chokoladedrøm

Nurdan’s chokoladedrøm

På min arbejdsplads bliver der i løbet af et år, medbragt rigtig meget kage. Min kollega Nurdan havde denne skønne chokoladekage med en dag og trods en “spiser-ikke-kage-på-arbejde” så måtte jeg liiige prøve en lille bid.

Nu fik jeg så selv afprøvet den med bitte små tilføjelser til opskriften og det er en super lækker luftig kage, som bestemt kan anbefales til både kaffebordet og som dessert.

Chokoladesaucen tænker jeg også sagtens kan bruges til is, hvis du får lidt i overskud 😊

Du skal bruge:

Kagen:

4 æg

2,5 dl sukker

2,5 dl mel

2 spsk majsstivelse

5 spsk kakao

8 spsk mælk

2 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

2,5 dl mælk

Topping:

1/2 liter fløde

Chokoladesauce:

2,5 dl mælk

1,5 dl sukker

4-5 spsk kakao

1 spsk mel

1 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker godt sammen.

Kom de øvrige ingredienser i og rør det sammen på lav hastighed til en ensartet masse.

Kom dejen i en form beklædt med bagepapir (25×35) og bag den i ovnen i ca 30 min ved 175 grader.

Chokoladesauce:

Kom alle ingredienser i en gryde og varm op under omrøring.

Konsistensen skal være ligesom en god brun sovs. Stil chokoladesauce til afkøling.

Når kagen er bagt, skal du hælde 2,5 dl mælk ud over kagen lige når den kommer ud af ovnen. Husk at fordele den jævnt – det suges ret hurtig ned.

Når kagen og chokoladesaucen er helt afkølet, så piskes fløden og kagen dekoreres med fløde og friske jordbær. Server chokoladesaucen til eller hæld det over lige før servering.

Kagen opbevares i køleskabet.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *