Okonomiyaki
4 personer
Du skal bruge:
500 g fintsnittet spidskål
1 bundt fintsnittet forårsløg
4 dl grøntsagsbouillion
200 g hvedemel
2 fintsnittet rødløg
2 fed fintsnittet hvidløg
4 æg
Salt og peber
Evt. Et par håndfulde rasp/panko
Toppings:
Okonomiyaki sauce:
1,5 dl ketchup
3 spsk flydende honning
3 spsk worchestershire sauce
2 spsk soya sauce
Alt røres sammen til en ensartet masse.
Mayo:
75 g mayonnaise
1 spsk risvineddike
1/2 spsk sukker
1 bundt forårsløg
Alt røres sammen til ensartet masse.
Chilli:
F.eks sriracha chilli
Kød:
F.eks: 500g Stegt oksekødsfars krydret med lidt taco krydderi og bacon.
Du kan også vælge at toppe med grøntsager og tage en kødfri dag.
Den originale udgave er med karsuobushi – som er tørret/røget tun i tynde flager.
Fremgangsmåde:
Rør bouillon og mel til en tyk dej. Stil den til side, mens du forbereder de øvrige råvarer.
Steg løg og hvidløg kort på panden.
Rør spidskål, forårsløg, æg, løg, salt og peber og dej sammen. Hvis du syntes den er lidt for flydende, så rør rasp eller panko i.
Hvis du steger på panden, så brug rapsolie . De skal stege til de er gyldne på begge sider.
Du kan også komme dej på bagepapir og på plade i ovnen. Jeg bagte på 180 grader til de var gyldne (tror det var ca 15 min). Hold øje med dem undervejs.
Størrelsen bestemmer du jo selv, jo større du laver dem, jo mere vanskeligt kan det være at vende dem. Men prøv dig lidt frem. Jeg lavede mine ca 10-12 cm i diameter.
Samling:
Læg et par pandekager på en tallerken. Fordel lidt Okonomiyaki sauce på pandekagen. Fordel en grydeske kød på hver. Drys godt med forårsløg. Kom Okonomiyaki sauce, Mayo og chilli over.
Tip:
Hvis du har pandekager i overskud, så pak dem individuelt i film og læg dem i køleskabet. Næste dag kan du spise dem kolde, eller varme dem 30-40 sek i microovn.
———
Næste gang vil jeg tilføje revet ingefær til dejen. Jeg vil også afprøve lidt hakkede nødder til toppings f.eks hakkede ristede cashewnødder eller hakkede ristede hasselnødder.
———
Du kan med fordel bruge TSO sauce (opskrift findes her Tso sauce til sushi) Den er altid et hit og smager dejligt også på disse skønne pandekager.
Velbekomme