Pariserbøf

Pariserbøf

Da ældstebarnet kom hjem med et par brød fra jobbet slog det mig, at jeg aldrig har lavet pariserbøf – andet end i skolekøkkenet for mange mange år siden.

Med alt det brød på bordet, så var det oplagt at få den genopfrisket.

5 stykker

Du skal bruge:

5 skiver brød

450 g hakket oksefars 4-7%

1 hakket løg

1 æg

2 tsk salt

1 spsk hakket kapers

Smør og olie

Toppings:

Lynsyltede rødløg:

2-3 rødløg i tynde skiver

1 dl lys eddike

1 dl sukker

Salt/Peber

1 rødløg i tynde skiver

5 spejlæg

Rødbeder i små tern

Kapers

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog eddike og sukker kort og kom det over de 2-3 rødløg. Krydder med salt og peber og sæt det på køl mens du laver resten af retten.

Rør farsen og fordel den på de 5 skiver brød. Sørg for at få kødblandingen helt ud til kanten. Den vil trække sig sammen under stegningen.

Steg brødet med kødsiden nedad indtil farsen er gennemstegt.

Vend og steg brødet gyldent.

Lav 5 spejlæg. Læg et æg på hver pariserbøf, pynt med syltede rødløg, rå rødløg, kapers og rødbeder.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *