Pariserbøf
Da ældstebarnet kom hjem med et par brød fra jobbet slog det mig, at jeg aldrig har lavet pariserbøf – andet end i skolekøkkenet for mange mange år siden.
Med alt det brød på bordet, så var det oplagt at få den genopfrisket.
5 stykker
Du skal bruge:
5 skiver brød
450 g hakket oksefars 4-7%
1 hakket løg
1 æg
2 tsk salt
1 spsk hakket kapers
Smør og olie
Toppings:
Lynsyltede rødløg:
2-3 rødløg i tynde skiver
1 dl lys eddike
1 dl sukker
Salt/Peber
1 rødløg i tynde skiver
5 spejlæg
Rødbeder i små tern
Kapers
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kog eddike og sukker kort og kom det over de 2-3 rødløg. Krydder med salt og peber og sæt det på køl mens du laver resten af retten.
Rør farsen og fordel den på de 5 skiver brød. Sørg for at få kødblandingen helt ud til kanten. Den vil trække sig sammen under stegningen.
Steg brødet med kødsiden nedad indtil farsen er gennemstegt.
Vend og steg brødet gyldent.
Lav 5 spejlæg. Læg et æg på hver pariserbøf, pynt med syltede rødløg, rå rødløg, kapers og rødbeder.
Velbekomme