Patatas bravas
Du skal bruge:
Kartofler:
3-4 Bagekartofler
3-4 spsk olie
2-3 tsk salt
—
Sauce:
2 dåser hakkede tomater
2 fed hvidløg finthakket
1 tsk sambal oelek eller frisk chilli
3 spsk olivenolie
1,5 tsk røget paprika
1 tsk salt
1 tsk sukker
peber
—
1 bundt hakket persille
—
Fremgangsmåde:
Kartofler:
Skræl kartoflerne og vask dem grundigt. Tør kartoflerne i et viskestykke og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i olie og salt.
Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader i 30-40 min. til de er gyldne og sprøde.
Sauce:
Steg hvidløg kort i olien. Tilsæt paprika, tomat, salt, sukker og peber. Lad det simre til det tykner lidt og smag til undervejs.
Aioli:
Lav en portion aioli.
Servering:
Kom kartoflerne i et fad. Fordel tomatsaucen ud over. Kom en god stor spsk aioli på toppen og drys med hakket persille.
Velbekomme