Peberrodsbrød
Du skal bruge:
25 g gær
5 dl lunken vand
50 g revet peberrod
2 tsk salt
2 tsk sukker
Hvedemel (mål kommer senere)
3 spsk olivenolie + til pensling
Flagesalt til deys
Fremgangsmåde:
Gær udblødes i vandet.
Tilsæt salt, sukker, peberrod, mel og rør det i en skål i hånden.
Dejen skal være våd.
Sæt det til hævning 2-3 timer
Tilsæt mel og ælt det med hånden i skålen. Dejen skal kun lige slippe. Må gerne være lidt våd i det.
Kom dejen i ildfast fad beklædt med bagepapir.
Lav fordybninger med med fingerspidserne og fordel lidt olivenolie ud over. Drys med flagesalt.
Lad dejen hæve en halv time.
Bages ved 225 g i 30-40 min – gerne med damp hvis du har mulighed for det.
Velbekomme