Peberrodsbrød

Peberrodsbrød

Du skal bruge:

25 g gær

5 dl lunken vand

50 g revet peberrod

2 tsk salt

2 tsk sukker

Hvedemel (mål kommer senere)

3 spsk olivenolie + til pensling

Flagesalt til deys

Fremgangsmåde:

Gær udblødes i vandet.

Tilsæt salt, sukker, peberrod, mel og rør det i en skål i hånden.

Dejen skal være våd.

Sæt det til hævning 2-3 timer

Tilsæt mel og ælt det med hånden i skålen. Dejen skal kun lige slippe. Må gerne være lidt våd i det.

Kom dejen i ildfast fad beklædt med bagepapir.

Lav fordybninger med med fingerspidserne og fordel lidt olivenolie ud over. Drys med flagesalt.

Lad dejen hæve en halv time.

Bages ved 225 g i 30-40 min – gerne med damp hvis du har mulighed for det.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *