Pide

Pide

Pide

Jeg har flere steder set disse lækre brød og nu var det min tur til at prøve at lave dem.

Jeg fandt lidt inspiration på nogle danske sider, men skal helt klar også have fundet nogle originale tyrkiske opskrifter, da mulighederne er mange med denne lækre ret.

8 stk

Du skal bruge:

Dejen:

25 g gær

3 dl lunken vand

4 spsk olivenolie

3 tsk salt

1 spsk sukker

250g tipo 00 mel

250g hvedemel

Fyld:

600 g oksefars

4 forårsløg skåret i skiver

2 hakkede løg

4 fed hakkede hvidløg

1 dåse hakkede tomater

2 spsk spidskommen

3 spsk paprika

3 tsk salt

Peber

Topping:

Frisk mozarelle

Frisk persille

2 rødløg i tynde skiver

1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt, så den bliver glat og lækker.

Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Steg løg, forårsløg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i og brun det godt af. Tilsæt de hakkede tomater og krydderierne.

Lad det simre i 15 min.

Del dejen i 8 stykker og rul hver af stykkerne ud til en oval form.

Kom dejen på et stykke bagepapir. Der kan være 2 på hver plade.

Kom kød på dejen og klem enderne sammen, så den kommer til at ligne en “båd”.

Placer frisk mozarella på toppen i små stykker.

Pensel siderne med sammenpisket æg.

Brødene bages i ovnen ved 225 grader i 12-15 min. Hvis du har et bagestål, så kan du med fordel bruge det.

Fordel rødløg og persille på brødene og server dem varme.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *