Pirogger med oksekød
Så er det igen skolestart og madpakkerne skal igang igen efter 6 ugers pause. Jeg forsøger mig i år med at få disse lækre pirogger ned i skoletasken, så de får brød, kød og grønt i hver mundfuld.
16 stk.
Du skal bruge:
Dejen:
25 g gær
2 tsk groft salt
1 spsk sukker
3 dl mælk
Ca. 500 g mel
Fyld:
500 g oksekød
3 gulerødder hakket
1 stort hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1/2 revet squash
1 1/2 tsk spidskommen
1 1/2 tsk paprika
140 g tomat pure
2 tsk salt
Peber
Olivenolie
1 æg
Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren deri sammen med salt og sukker. Tilsæt melet og rør dejen på røremaskine min. 5 min. Du kan naturligvis også ælte den godt sammen i hånden.
Sæt dejen til hævning i 1 time med et rent viskestykke over.
Svits løgene i olien. Tilsæt kødet og svits det. Tilsæt grøntsagerne, tomatpure, krydderier og hvidløg. Rør godt rundt og læg låg på. Lad det småsimre i 30 min.
Del dejen i 16 stykker. Rul hver til en kugle. Rul hver kugle ud og placer en skefuld kødblanding på.
Fold dejen over og tryk kanten med en gaffel.
Pensles med sammenpisket æg.
Lad dem efterhæve i 15 min.
Bages i ovnen ved 175 grader i 14-16 min.
Tips:
Kom et par stykker i hver pose og put dem i fryseren. Så er de lige til at tage op og komme i skoletasken.
Velbekomme