Pirogger med oksekød

Pirogger med oksekød

Så er det igen skolestart og madpakkerne skal igang igen efter 6 ugers pause. Jeg forsøger mig i år med at få disse lækre pirogger ned i skoletasken, så de får brød, kød og grønt i hver mundfuld.

16 stk.

Du skal bruge:

Dejen:

25 g gær

2 tsk groft salt

1 spsk sukker

3 dl mælk

Ca. 500 g mel

Fyld:

500 g oksekød

3 gulerødder hakket

1 stort hakket løg

2 fed hakket hvidløg

1/2 revet squash

1 1/2 tsk spidskommen

1 1/2 tsk paprika

140 g tomat pure

2 tsk salt

Peber

Olivenolie

1 æg

Fremgangsmåde:

Lun mælken og opløs gæren deri sammen med salt og sukker. Tilsæt melet og rør dejen på røremaskine min. 5 min. Du kan naturligvis også ælte den godt sammen i hånden.

Sæt dejen til hævning i 1 time med et rent viskestykke over.

Svits løgene i olien. Tilsæt kødet og svits det. Tilsæt grøntsagerne, tomatpure, krydderier og hvidløg. Rør godt rundt og læg låg på. Lad det småsimre i 30 min.

Del dejen i 16 stykker. Rul hver til en kugle. Rul hver kugle ud og placer en skefuld kødblanding på.

Fold dejen over og tryk kanten med en gaffel.

Pensles med sammenpisket æg.

Lad dem efterhæve i 15 min.

Bages i ovnen ved 175 grader i 14-16 min.

Tips:

Kom et par stykker i hver pose og put dem i fryseren. Så er de lige til at tage op og komme i skoletasken.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *