Pølsebrød
16 stk
Du skal bruge:
3 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl mælk
1/2 dl rapsolie
1 tsk kardemomme
1 æg
1 spsk sød chilli sauce
Mel:
Hvedemel, durrum mel og tipo 00
1 æg til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Udblød gær i lunken vand tilsat sukker og salt.
Tilsæt olie, æg, kardemomme og sød chilli.
Bland 200 g tipomel, 150 g durrum og 300 g hvedemel.
Tilsæt melet lidt efter lidt. Hold ca. 150 g tilbage.
Lad dejen hæve i 30 min.
Ælt dejen med det sidste mel til dejen føles glat og ikke klistre.
Del i 16 dele
Form 16 små aflange brød og sæt dem i en fluteform, 3 i hver “rille”
Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam.
Lad den efterhæve i ca 15-20 min, før du bager dem i 15 min ved 175 grader.
Tips: egner sig fortrindeligt til at fryse. Så kan du smide dem i en varm ovn i 5-10 min når du skal bruge dem
Velbekomme