Pølsebrød

Pølsebrød

16 stk

Du skal bruge:

3 dl vand

50 g gær

2 tsk salt

1 spsk sukker

1 dl mælk

1/2 dl rapsolie

1 tsk kardemomme

1 æg

1 spsk sød chilli sauce

Mel:

Hvedemel, durrum mel og tipo 00

1 æg til pensling

Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Udblød gær i lunken vand tilsat sukker og salt.

Tilsæt olie, æg, kardemomme og sød chilli.

Bland 200 g tipomel, 150 g durrum og 300 g hvedemel.

Tilsæt melet lidt efter lidt. Hold ca. 150 g tilbage.

Lad dejen hæve i 30 min.

Ælt dejen med det sidste mel til dejen føles glat og ikke klistre.

Del i 16 dele

Form 16 små aflange brød og sæt dem i en fluteform, 3 i hver “rille”

Pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam.

Lad den efterhæve i ca 15-20 min, før du bager dem i 15 min ved 175 grader.

Tips: egner sig fortrindeligt til at fryse. Så kan du smide dem i en varm ovn i 5-10 min når du skal bruge dem

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *