Pølsehorn lækre og bløde

Pølsehorn lækre og bløde

Et emne til ungernes madpakke, når rugbrød bare ikke lige hitter.

16 stk.

Du skal bruge:

50 g gær

1 dl mælk

1 dl ymer, kærnemælk eller A38

1 æg

1/2 dl rapsolie

2 tsk salt

1 spsk sukker

1 tsk spidskommen

1 tsk paprika

400 g hvedemel + ca. 50 g

1 sammenpisket æg

Sesamfrø

8 grillpølser skåret i halve

3 spsk ketchup

1 spsk karry ketchup

1 tsk akacie honning

Fremgangsmåde:

Lun mælken. Tilsæt gær, salt og sukker og rør til gæren er opløst.

Tilsæt olie, æg, ymer, spidskommen, paprika og de 400 g mel. Rør dejen på maskine i 7 min. Du kan naturligvis også ælte dejen i hånden.

Læg et viskestykke over og lad dejen hæve min. 30 min.

Ælt dejen kort med lidt ekstra mel efter hævningen.

Det er meget forskelligt hvordan man bedst kan lidt at komme dejen rundt om pølsen.

Du kan dele dejen i 2 og rulle hvert af dem ud og så skære dejen ud i 8 trekanter

Pølsen placerer du så på tværs i den brede ende og ruller dejen omkring.

Hvis du gerne vil bage dem med ketchup, så bland ketchup, karry ketchup og honning sammen. Kom en lille klat under pølsen inden du ruller.

Jeg kan godt lidt at lave den med snoet dej. Jeg deler dejen i 16 lige store stykker. Rul hvert stykke ud

Hvis du gerne vil have ketchup i så smør ketchup på

Og fold dejen sammen på den lange led

Sno så dejen og kom den rundt om pølsen. Så er der styr på ketchuppen 😊

Pensles med æg og drysses med sesamfrø.

Lad pølsehornene hæve 15-30 min inden du bager dem i 12 min ved 175 grader.

Så er det bare at få dem proppet i fryseren inden de bliver spist.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *