Rikkes citron-muffins med blå birkes
Endnu en af mine skønne kollegaer har ladet mig lege med hendes opskrift.
Her i huset elsker vi citron, så det var match made in heaven.
Jeg skulle liiiige prøve det der med blå birkes, da jeg nok mest har tænkt, at det var til brug på brød – men det er virkeligt godt! Det giver den lidt bid og er super med citronen.
16 stk.
Du skal bruge:
Muffindej:
100 g smør
2,5 dl sukker
3 æg
4,5 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 dl mælk
1 dl blå birkes (ca. 50g)
Skal og saft fra 2 store økologiske citroner
16 muffinforme
Citroncreme:
30 g blødt smør
4 dl flormelis
2 spsk citronsaft
100 g philadelphia naturel
Lidt gul pasta farve (kan udelades)
Evt. lidt frysetørret hindbær
Fremgangsmåde:
Smør og sukker piskes godt sammen min. 3-4 min.
Tilsæt et æg ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og birkes i en skål.
Bland mælk, citron og skal i en anden skål.
Rør skiftevis noget af det tørre og noget af væsken i dejen. Rør kun til ingredienserne har fordelt sig jævnt i dejen.
Fordel dejen ligeligt i 16 store muffinforme.
Bages i ovnen ved 175 g varmluft i ca. 18 minutter. Hvis du bruger mindre forme, så skal du regne med at korte bagetiden ned til ca. 12-15 minutter.
Citroncreme:
Pisk ingredienserne til citroncremen sammen. Hvis du syntes at cremen er for flydende, så tilsæt mere flormelis.
Stil cremen på køl i min. 30 min. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på de afkølede muffins. Pynt med tørrede hindbær.
Stil dem evt på køl indtil du skal servere dem.
Velbekomme