Roulade

Roulade 


Roulade er en af de kager, som kan laves i en hurtig udgave som smager skønt. Men du kan også lege lidt med den og give den et sjovt udseende og fyld. Jeg prøvede denne gang med en “giraf” roulade med chokolade mousse vendt i hindbær og lime.

Du skal bruge:

Dej:

120 g sukker

3 æg

120 g mel (110 g + 10 g kakao hvis du vil have en mørk dej)

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

Fyld:

150 g chokolade

2,5 dl fløde

100 g hindbær ( friske eller frosne)

1 tsk lime saft

Fremgangsmåde dej:

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Si mel, bagepulver og vaniljesukker i æggemassen og pisk videre på lav hastighed i et par minutter.


Jeg har denne gang valgt at lave mønster, så tag ca. 1/3 af dejen fra og put pasta farve i.

Put den farvede dej i en sprøjtepose (en frysepose kan også bruges). Klip snippen af og sprøjt dit mønster ud på bagepapir.


Bag mønster i 1 minut

Fordel resten af dejen forsigtigt ud over mønstret med en spartel. Pas på du ikke trykker for meget ned i dejen, da du så ødelægger mønstret.


Bag dejen i 5 min ved 175 grader

Når bunden er kølet en smule af, løsnes den forsigtigt fra bagepapiret


Skær den yderste kant af hele vejen rundt.

Fremgangsmåde fyld:

Smelt chokolade i fløden. Jeg gør det i en skål i microovnen med 10-30 sek af gangen. Rør til det er en ensartet masse.


Sæt chokoladen på køl til den er helt kold. Gerne et par timer.

Pisk den kolde chokoladen blanding ved lav hastighed indtil der er pisket lidt luft i massen. Hvis du syntes at chokolade smagen er for intens, så pisk lidt fløde og vend det forsigtigt i chokoladen. Vend hindbær og limesaft i chokoladen.

Chokolade moussen fordeles på dejen.


Så skal rouladen rulles. Start forsigtigt og sørg for, at gøre det så stramt som det nu kan lade sig gøre.



Pak rullen i film eller staniol og sæt den i køleskabet. Den kan med fordel laves dagen før, men kan også sagtens spises samme dag.

Nyd den med lidt frisk pisket flødeskum, creme fraiche eller en blanding af flødeskum/creme fraiche.

Ekstra: den hurtige udgave er at undlade mønster og fylde den med flødeskum vendt med hindbær. 


Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *