Du skal bruge:
9 blad husblas
330 g sukker
150 g glukosesirup
100 g vand
2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
170 g past. æggehvider
20 g sukker
1 pakke flormelis
Evt. Konditorfarve, lakridspulver eller frysetørrede hindbær eller jordbær
Fremgangsmåde:
Læg husblas i en skål med koldt vand.
Sukker, glukose, vanilje og vand koges op til 118 grader.
Vrid vandet af husblassen og kom det ned i den varme sukkermassen. Rør godt rundt så den helt opløses.
Pisk æggehvider med de 20 g sukker til en skummende masse.
Hæld i en tynd tråd den varme sukkermassen i og pisk det på mellem-høj speed i 15 minutter til massen er afkølet.
Drys flormelis ud på et stykke bagepapir.
Kom det i en sprøjtepose eller tag den med 2 skeer.
Lav lange “pølser” i den dryssede flormelis
eller brug 2 skeer til at fordele det ud. Drys med flormelis ovenpå og lad det tørre. Gerne til dagen efter.
Tips:
Rul i frysetørrede hindbær/jordbær. Tilsæt lakridspulver eller farv det med konditorfarve. Kun fantasien sætter grænser.