Skumfiduser med æggehvide

Skumfiduser

Du skal bruge:

9 blad husblas

330 g sukker

150 g glukosesirup

100 g vand

2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta

170 g past. æggehvider

20 g sukker

1 pakke flormelis

Evt. Konditorfarve, lakridspulver eller frysetørrede hindbær eller jordbær

Fremgangsmåde:

Læg husblas i en skål med koldt vand.

Sukker, glukose, vanilje og vand koges op til 118 grader.

Vrid vandet af husblassen og kom det ned i den varme sukkermassen. Rør godt rundt så den helt opløses.

Pisk æggehvider med de 20 g sukker til en skummende masse.

Hæld i en tynd tråd den varme sukkermassen i og pisk det på mellem-høj speed i 15 minutter til massen er afkølet.

Drys flormelis ud på et stykke bagepapir.

Kom det i en sprøjtepose eller tag den med 2 skeer.

Lav lange “pølser” i den dryssede flormelis

eller brug 2 skeer til at fordele det ud. Drys med flormelis ovenpå og lad det tørre. Gerne til dagen efter.

Tips:

Rul i frysetørrede hindbær/jordbær. Tilsæt lakridspulver eller farv det med konditorfarve. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *