Skumfiduser

Skumfiduser

Du skal bruge:

400 g sukker

2 dl vand

2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta

12 blade husblas

Flormelis

Evt. konditorfarve, frysetørrede hindbær eller lakridspulver.

Fremgangsmåde:

Læg husblas i en skål med koldt vand.

Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det til det når 118 grader.

Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden og rør godt så husblassen opløses helt.

Lad det køle af i 10 min.

Pisk sukkermassen på mellem-højt niveau i 12 minutter til den er sej og næsten afkølet.

Drys flormelis ud på et stykke bagepapir.

Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt lange “pølser” ud ovenpå den dryssede flormelis. Drys flormelis ovenpå.

Lad det tørre et par timer. Skær i mundrette stykker og lad skumfiduserne tørre et par timer mere.

Tips:

Du kan skifte flormelis ud med knuste frysetørrede hindbær eller f.eks lakridspulver.

Husk at drysse det på alle sider.

Du kan også tilføje lidt konditorfarve eller lakridspulver i skum massen.

Kun fantasien sætter grænsen. 

Opbevares i tætlukket beholder.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *