Skumfiduser
Du skal bruge:
400 g sukker
2 dl vand
2 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta
12 blade husblas
Flormelis
Evt. konditorfarve, frysetørrede hindbær eller lakridspulver.
Fremgangsmåde:
Læg husblas i en skål med koldt vand.
Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og kog det til det når 118 grader.
Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden og rør godt så husblassen opløses helt.
Lad det køle af i 10 min.
Pisk sukkermassen på mellem-højt niveau i 12 minutter til den er sej og næsten afkølet.
Drys flormelis ud på et stykke bagepapir.
Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt lange “pølser” ud ovenpå den dryssede flormelis. Drys flormelis ovenpå.
Lad det tørre et par timer. Skær i mundrette stykker og lad skumfiduserne tørre et par timer mere.
Tips:
Du kan skifte flormelis ud med knuste frysetørrede hindbær eller f.eks lakridspulver.
Husk at drysse det på alle sider.
Du kan også tilføje lidt konditorfarve eller lakridspulver i skum massen.
Kun fantasien sætter grænsen.
Opbevares i tætlukket beholder.
Velbekomme