Småkage med chokolade og peanuts
Stille søndag med eksperimenter i køkkenet
24 stk
Du skal bruge:
75 g mel
60 g smør
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
75 g peanuts hakket
65 g chokolade hakket
30 g sukker
Fremgangsmåde:
Jeg brugte min foodprocessor til at samle dejen, det virkede overraskende godt. Kan naturligvis gøres i hånden eller på røremaskine.
Kør mel og smør til smørret er fordelt godt i melet.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til dejen samler sig.
Placer dejen på et stykke husholdningsfilm og tryk dejen sammen så den samler sig helt.
Læg dejen i køleskabet en halv times tid.
Skær dejen ud i ca. 24 stykker og rul hvert stykke til en kugle.
Kom kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Du kan vælge at presse ned på kuglen så småkagen bliver lidt fladere.
Bages ved 175 grader i 10-12 min.
Tips:
Du kan tilføje 50 g små skumfiduser, så bliver småkagen lidt mere “sej” i biddet.
Tips:
Du kan også udbytte sukker med muscovado sukker, så ændres smag og farven til en mørkere udgave.