Småkage med chokolade og peanuts

Småkage med chokolade og peanuts

Stille søndag med eksperimenter i køkkenet

24 stk

Du skal bruge:

75 g mel

60 g smør

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

75 g peanuts hakket

65 g chokolade hakket

30 g sukker

Fremgangsmåde:

Jeg brugte min foodprocessor til at samle dejen, det virkede overraskende godt. Kan naturligvis gøres i hånden eller på røremaskine.

Kør mel og smør til smørret er fordelt godt i melet.

Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til dejen samler sig.

Placer dejen på et stykke husholdningsfilm og tryk dejen sammen så den samler sig helt.

Læg dejen i køleskabet en halv times tid.

Skær dejen ud i ca. 24 stykker og rul hvert stykke til en kugle.

Kom kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Du kan vælge at presse ned på kuglen så småkagen bliver lidt fladere.

Bages ved 175 grader i 10-12 min.

Tips:

Du kan tilføje 50 g små skumfiduser, så bliver småkagen lidt mere “sej” i biddet.

Tips:

Du kan også udbytte sukker med muscovado sukker, så ændres smag og farven til en mørkere udgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *